Brownies-Bij-de-thee

Afgelopen week stond er een bezoekje van mijn schoonouders gepland. Dat staat gelijk aan lekker theedrinken en genieten van heerlijke, home-made en vooral zoete lekkernijen. Deze keer besloot ik een Brownie te bakken! Dit keer heb ik een recept gebruikt van Rudolf’s Bakery, maar wel een beetje aangepast, want ik had niet alle ingrediënten op zijn lijstje in huis.

Ingrediënten

De totale bereidingstijd van dit recept is ongeveer een uur.

250 gram pure chocolade (Callebaut Gallettes)
+ een paar extra brokken voor in de brownie
200 gram zachte boter
4 eieren
300 gram suiker
500 ml (soja)melk
150 gram tarwebloem
20 gram cacaopoeder
mespuntje zout
1 zakje bakpoeder

Extra:
Bakvorm, bakpapier, boter om in te vetten, garde, spatel, pannetje met heet water.
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Tijdens het koken en bakken hou ik ervan om alles van tevoren klaar te hebben staan, daarom begin ik bij dit recept met het klaarzetten van de droge items.

Zeef de bloem in een grote kom, met het bakpoeder, cacaopoeder en zout. Meng het alvast goed door elkaar.
Vervolgens neem je een aparte kom met de 300 gram suiker en 4 hele eieren.
Daarna begin je met het smelten van de chocolade (ik gebruik hiervoor het liefst de Au Bain Marie methode, maar als je de magnetron handiger vind kan dat natuurlijk ook). Terwijl de chocolade langzaam smelt klop je de eieren met de suiker schuimig (niet stijf), dan voeg je de 500 ml melk erbij en mengt het goed door elkaar. Als de chocolade bijna gesmolten is voeg je de boter toe, zo ontstaat er een soort chocopasta, laat dit ietwat afkoelen. Ondertussen meng je de droge mix met de melk en de eieren. Giet de chocolade massa langzaam bij de rest (ondertussen wel blijven roeren, anders stolt het op de bodem of je krijgt roereieren). Als alles goed gemengd is giet je het geheel in je bakvorm (deze heb ik eerst ingevet, dan een stuk bakpapier erin, zo komt de Brownie straks mooi uit de vorm).

Ik heb ervoor gekozen om er nog stukken pure chocolade overheen te strooien! Zodat je na het afkoelen heerlijke stukken chocolade in de Brownie proeft!

De Brownie moet ongeveer 45 minuten in de oven, maar let op wanneer je een kleine hoge vorm gebruikt moet hij echt langer!

Brownies-Bij-de-thee

Uiteindelijk hebben wij deze Brownies gegeten als dessert met een bolletje vanille ijs, want mijn schoonmoeder had een heerlijk blauwe bessen taart meegebracht! Desalniettemin is dit een super recept voor bij de thee of als zoete aanvulling bij een Afternoon Tea.