Theepotten-jaunendlich

Een nieuw seizoen staat voor de deur, meestal ben ik daar alleen maar blij mee als dat seizoen lente of zomer is. Maar na de najaarsbeurs mag het voor mij best herfst worden! Zoveel leuke, nieuwe en vooral handige trends en ontwikkelingen op theegebied. Door een aantal trends kunnen we zelfs concluderen dat Nederland meer thee gaat drinken en daar word ik als (soort van) ambassadeur van thee natuurlijk heel blij van!

Colorful Japan

Stoere, gietijzeren en vooral zware theepotten zijn al een tijdje populair, uitgevoerd in donkere kleuren zoals zwart, bruin, donkerblauw of donkergroen. Deze Japanse theepotten hebben natuurlijk een authentieke uitstraling en zullen ook niet uit de theewinkels verdwijnen, maar voor de komende seizoenen zijn ze uitgevoerd in alle kleuren die je maar kunt wensen! Het Duitse merk Ja-Unendlich zet de toon met een keur aan gekleurde Japanse theepotten. Een leuk extraatje is het theezeefje dat eigenlijk bij al deze theepotten geleverd wordt.

Theepotten-jaunendlich

Gekleurde gietijzeren theepotten – Ja Unendlich

Thee to go

Koffiebekers zijn er in verschillende soorten en maten en daar kun je natuurlijk ook thee in doen. Maar op de najaarsbeurs heb ik To Go bekers speciaal voor losse thee gespot! Deze doorzichtige, dubbelwandige beker is voorzien van een theezeefje, dat je kunt laten zakken om de thee te laten trekken en weer omhoog halen wanneer de thee klaar is. Zo hoef je onderweg niet te hannessen met druppende theezakjes, het weggooien van losse theeblaadjes enzovoort. De theebeker is van Aladdin en is uitgevoerd in verschillende kleurtjes en kan in de vaatwasser, de verkoopprijs is ongeveer €18,50.

TheebekerALADDIN

Beker met theezeefje – Aladdin

T-4-all vs. T-4-1

Tea for one, een klein theepotje gestapeld op een theekopje, een beetje theeleut heeft er minstens 1 in de kast staan. Ook veel horecazaken die hun thee met aandacht schenken maken gebruik van zo’n presentatie. Erg leuk, maar wanneer een vriendin langskomt voor thee heb je maar 1 kopje! Op deze beurs zijn ze zo goed als verdwenen. De theebedrijven bieden te potjes nog wel aan, maar de hippe & trendy servieslijnen doen er niet meer aan mee. Wat wel helemaal van nu is, setjes met minimaal 4 theekoppen en een pot. In de meeste gevallen zijn het porseleinen Chinese theeserviezen, met kleine kopjes zonder oor en een zeefje in de pot!

ChineesTheesetje

Tea for all – Chinees theeservies met 4 kopjes

 

Naast deze trends heb ik ook al veel leuke dingen gespot voor de Kerstdagen, maar daarvoor is het nu nog wat vroeg! Daarom later meer over mijn bezoek aan de Najaarsbeurs. Van welke trend word jij blij?

Tot snel!
jody