Teadelie-Japan-Cherry-Los

Ik hou echt van kersen, vers en vooral veel pitten spugen! Maar wanneer de kersen gebruikt worden als smaak in bijvoorbeeld ijs, pudding of taart vind ik het wat minder lekker. De smaak doet me dan vaak denken aan de Hubba-Bubba kauwgom, lekker roze en mierzoet. Dat zal ook de reden zijn waarom ik deze thee zolang heb laten liggen. De zoete geur van deze bellenblaas kauwgom komt me door het zakje tegemoet.

Making of Japan Cherry Blossom

Net als bij de jasmijnthee wordt de bloesem van de Japanse kers gebruikt als natuurlijk aroma. Deze thee bevat dus geen toevoegingen, alles is puur natuur. De bloesem wordt gebruikt om de thee een smaak mee te geven. Dit gebeurt eigenlijk alleen tijdens de productie van de thee, de bloesem die achterblijft in de thee is slechts ter decoratie en geeft geen smaak of geur meer af.

Ruiken & zien

Zoet, zoeter, zoetst, dat is wat ik ruik en dat nog voor ik het zakje open. Wat ook opvallend is bij deze thee, prachtig groen gekleurde, lange bladeren met daartussen de roze/rode kleur van de Japanse kers. Wanneer ik het zakje open maak wordt de zoete geur alleen maar sterker. Inderdaad kers, maar ook een beetje dat chemische waar ik het eerder over had.

Japansekersenbloesem gezetZetten

Het is een echte groene thee daarom is het erg belangrijk om het water aan de kook te brengen, maar echt af te laten koelen tot 80 à 85 graden voordat je thee eraan toevoegt. Voor een kop gebruik je ongeveer 2 gram en voor een pot heb je ongeveer 12 gram nodig. Na 3 minuten trekken ziet het aftreksel er mooi goudgeel uit. En de geur is echt zachter na het zetten! Nog altijd een tikkeltje zoet, maar echt veel aangenamer.

Proeven

Wow! De zoete geur van de thee zet je echt compleet op het verkeerde been! Eerlijk wanneer ik de thee zou mogen ruiken in een theewinkel zou ik hem nooit gekocht hebben, maar wat een feestje is dit! De thee is lichtzoet, fris, aangenaam bloemig en totaal niet bitter. Het is een rustgevende thee waarbij ik, klinkt raar, een romantisch gevoel krijg.

De les van deze week: laat je niet van de wijs brengen door de geur van thee, oordeel pas na het proeven!

Tot snel!

jody