Teadelie-PinaColada-IJsthee-Result

Gister, zaterdag, was zo’n ontzettende trieste dag. Alleen maar regen, wind en storm, het leek wel herfst! Daarom, speciaal om de zomerse stemming vast te houden, heb ik Piña Colada ijsthee gemaakt. Natuurlijk heb ik hem al even geproefd en het is echt de moeite waard om een kannetje van deze zoete, fruitige drank te maken.

De fruitmix

Teadelie-Pina-Colada-FruittheeDe Piña Colada mix heeft als basis hibiscus, eigenlijk heeft het dus niks met thee te maken. Maar een infusie van hibiscus met fruit kan niet alleen erg lekker zijn, het bevat ook geen theïne/cafeïne en het is erg geschikt voor IJsthee.

Naast de hibiscus zie ik in de thee stukken ananas, appel, sinaasappel, kokos en rozenblaadjes.
Al met al heeft deze mix een vrolijk uiterlijk in het zakje en de geur is echt heerlijk, zoet en fruitig!

IJsthee maken; Stap voor stap

Allereerst moet ik even zeggen dat er 3 verschillende manieren zijn om IJsthee te maken; Hot Brew, Cold Brew en de ik-wil-nu-ijsthee-drinken methode. In een later artikel ga ik hier wat verder op in, want de methode die je gebruikt heeft invloed op de smaak en niet alle theesoorten zijn geschikt voor alle methoden.

Voor deze Piña Colada IJsthee kies ik voor de Hot Brew, dat houdt dus in dat ik straks even de tijd moet nemen om de thee af te laten koelen.

Stap 1: Voorbereiden

Allereerst zet ik een pannetje met 1 liter water op. Ondertussen bereid ik het zetten van de thee voor. Voor 1 liter water gebruik ik bij deze fruitmix ongeveer 16 gram thee. Zelf vind ik het handig om een theeflip te gebruiken, maar gewoon los in de kan is ook mogelijk. Wel even zeven na het trekken dan!

Stap 2: Zetten & trekken

Normaal hoor je deze melange zo’n 10 tot 15 minuten te laten trekken, maar omdat ik hem ga gebruiken als ijsthee laat ik hem toch echt wel 20 minuten trekken. Bovendien gebruik ik om diezelfde rede suiker. Ik heb gekozen voor 2 eetlepels op een liter, maar dit kun je natuurlijk naar eigen smaak doen.

Teadelie-PinaColada-Ijsthee-Stap-Een

Teadelie-PinaColada-Ijsthee-Stap-Twee

Teadelie-PinaColada-IJsthee-Stap-Drie

Stap 3: Koelen

Nadat de melange 20 minuten getrokken heeft is de drank natuurlijk wel wat afgekoeld, maar nog lang niet koud genoeg om te drinken als frisse ijsthee. Voordat ik de thee in de koelkast zet koel ik hem nog even extra terug met ijsblokjes. Daarna schenk ik hem in een afsluitbare fles en wachten maar! Na 2 uur in de koelkast en veel ijs is de ijsthee al goed te drinken, maar ik kies ervoor om hem een dag te laten staan.

Teadelie-PinaColada-Ijsthee-Stap-Vier Teadelie-PinaColada-Ijsthee-Stap-Vijf

 

Stap 4: Cheers!

Is de ijsthee koud genoeg voor je? Dan is het nu de hoogste tijd om te gaan genieten van je zelf gebrouwen drankje! Voor het echte cocktail gevoel serveer je deze ijsthee natuurlijk met ijs, een rietje en zoals het hoort bij een Piña Colada een schijf verse ananas.

Geniet van de (hopelijk) komende zomerse dagen, Enjoy!

Tot snel!
jody