Lapacho

Eerder heb ik jullie verteld dat thee van de Lapacho boom door de Inca’s gebruikt werd om allerlei kwaaltjes te genezen. Deze boom heeft daardoor de bijnaam Tree of Life gekregen. Door de prachtige roze bloesem is het moeilijk voor te stellen dat de thee gemaakt wordt van de schors van deze boom.

Ruiken & zien

Bij het zien van het zakje Lapacho met bloedsinaasappel moet ik denken aan de naalden van de Rooibos struik. Ook oranjebruin van kleur, maar in een dikkere uitvoering. Hier en daar vind ik wat stukjes bloedsinaasappel. Na het openen van het zakje komt een zoete geur van sinaasappel vrij.

Lapacho

Lapacho Orange

Zetten

Voor het zetten van Lapacho moet je even de tijd hebben, de aanbevolen trektijd is namelijk 15 tot 20 minuten. Dit heeft de melange ook wel nodig in verband met de smaak. Gebruik 2 gram per kop en 12 gram per liter met water van 100 graden Celsius.

Tijdens het trekken duurt het best een tijdje voor het water kleur krijgt. Na ongeveer 20 minuten trekken is de melange licht oranje van kleur.

Lapacho-gezet

Lapacho Orange in de kop

Proeven

De geur uit de kop is nog altijd sinaasappel, vermengd met iets wat In de smaak overheerst, net als in de geur, de bloedsinaasappel. Fris, lichtzoet en sappig zijn mooie woorden om de Lapacho met Bloedsinaasappel te beschrijven. Na 20 minuten trekken is de melange afgekoeld, maar dit kan de Lapacho prima hebben. Bij wijze van test heb ik het koud gedronken en ook dan is deze erg lekker en fris.

Conclusie

Het is absoluut geen straf om deze Lapacho 3 tot 5 koppen per dag te drinken (aanbevolen hoeveelheid bij het bestrijden van diverse kwalen). De trektijd is erg lang, maar gelukkig is de melange koud ook erg lekker en fris.

 

Tot snel! jody