Getup-gezet

GetUp-Tea

Get Up Tea

Veel Nederlanders worden ’s ochtends wakker met een kop koffie. Ook ik als theeliefhebber ben schuldig! Toch zijn er soorten thee die de koffie kan vervangen voor een goede start van de dag. Deze ochtend heb ik voor jullie de Get Up Tea geprobeerd (Eigenlijk is dit geen thee maar tisane, omdat de melange is samengesteld uit diverse kruiden).

 

Ruiken & zien

Deze tisane ziet er in het zakje al erg mooi uit, heel kleurrijk met o.a. rood, blauw en groen. De melange bestaat uit kruiden zoals: citroenmelisse, verveine en munt. Verder zie ik rozenbottel, appelstukken en korenbloembloesem. De geur van de tisane bestaat voornamelijk uit munt en een klein beetje citrus.

Zetten

Om deze kruidenmelange te zetten heb je ongeveer 3 gram per kop nodig en 20 gram voor een liter. De trektijd is 8 minuten, dan is de smaak mooi in balans. De kleur is oranjebruin en de geur van het aftreksel is nog altijd overheersend munt.

Getup-gezet

Get Up Tea in de kop

Proeven

Bij de eerste slok blijkt deze Get Up Tea erg verfrissend. Hier en daar proef ik wat lichtzoet fruit, zoals perzik en mango. Verder ontbreekt de smaak van munt zeker niet! In de afdronk komt nog wat citrus naar boven.

Conclusie

Deze tisane is echt heerlijk verfrissend, door de verschillende smaken worden je zintuigen weer op scherp gesteld. Voor mij persoonlijk is deze thee wat aan de zoete kant om net na het opstaan te drinken. Het is wel echt een aanrader voor wanneer je in een dipje zit en er toch nog even tegenaan moet (het vier uurtje zeg maar). Deze melange is ook uitermate geschikt voor het maken van ijsthee, eventueel met wat toegevoegde suiker en citroen.

Waar worden jullie mee wakker? koffie? of toch thee en welke dan?

Tot snel!

jody