Theehacks

Terwijl ik deze blog aan het schrijven ben is de rust in ons huisje weer wedergekeerd, maar wat was het een druk weekend! Vrijdagmiddag aankomst van Jasper zijn kids, Isabelle en Laurens.  Op zondagmiddag hebben we haar 17e verjaardag gevierd, dus veel gezelligheid. Op zaterdag heb ik samen met bonusdochterlief haar blog op een .nl domein gezet (hij is nog niet helemaal klaar dus de link volgt later). Haar blog gaat over Beauty, Fashion en Lifestyle en dan (tot nu toe) met name over Lifehacks.

Een lifehack is een creatieve sluiproute voor je brein om dingen sneller, slimmer en goedkoper te doen. Ook met theedrinken kun je geld uitsparen en dingen gemakkelijker en sneller doen. Hieronder 5 Theehacks waardoor meer theedrinken geoorloofd is!

1 Thee is goede plantenvoeding

Heb je een plant in huis (of de tuin) staan die wel wat hulp kan gebruiken bij het groeien? Thee is super goede voeding voor planten! Strooi gebruikte thee rond de plant en geef goed water, binnen enkele dagen fleurt je plant weer op! Wanneer het echt een trieste bedoening is kun je ervoor kiezen ongebruikte thee rond de plant te strooien, hieruit komen meer voedingsstoffen en is nog altijd goedkoper dan speciale plantenvoeding.

2 Thee absorbeert vieze geurtjes

Thee neemt geuren van andere producten snel over (daarom moet je thee ook nooit in de buurt van je specerijen bewaren), maar ook vieze geurtjes worden geabsorbeerd door thee. Stop daarom na het sporten gebruikte thee in je sportschoenen, zo heb je bij de volgende trip naar de sportschool geen last van stinkschoenen.

3. Natuurlijke koeler bij brandplekken

Je zult je de komende tijd, in Nederland, niet snel meer verbranden door de zon, maar een brandwond zit in een klein hoekje. Na het gebruikelijke koelen en spoelen kun je een afgekoeld, gebruikt theezakje gebruiken voor een verkoelend en verzachtend gevoel.

4. Oog kompres

Gebruik je theezakjes of theeflippen om je thee mee te zetten? Deze kun je, na het afkoelen, hergebruiken als oog kompress. Gebruik groene en zwarte thee voor een frisse uitstralen en tegen wallen. Thee met kammille erin leg je op geïrriteerde ogen.

5. Meerdere malen opschenken

Goede kwaliteit losse thee is duurder dan een zakje van Pickwick of Lipton, maar wist je dat thee van goede kwaliteit makkelijk 2 tot 3 keer gebruikt kan worden. Sterker nog, veel Japanse groene theesoorten zijn bij de 2e keer opschenken veel lekkerder! Bovendien is het prijsverschil uiteindelijk nihil…

Gebruik jij thee alleen om te drinken? Of heb jij nog tips om thee op een andere manier te gebruiken?

Ik ben benieuwd! Tot Snel,

jody